Министър-председателят Бойко Борисов поздрави в телефонен разговор президента на Турция

...
 Министър-председателят Бойко Борисов поздрави в телефонен разговор президента на Турция
Коментари Харесай

Борисов поздрави Ердоган за изборната победа

 Министър-председателят Бойко Борисов поздрави в телефонен диалог президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган за изборната победа при провелите се предварителни президентски и парламентарни избори в южната ни съседка, заяви пресслужбата на Министерски съвет.

" Убеден съм, че изразената през днешния ден воля на турския народ ще бъде основа за постоянното и консолидирано развиване на Турция във всички области ", съобщи българският министър председател.
Той изрази задоволство от засилените контакти сред България и Турция в последните години и уточни, че разчита дейното двустранно съдействие да продължи.

 
" Вярвам, че дружно ще работим за подсилване на връзките сред нашите две страни в региона на миграцията, както и за мира и стабилността в района ", сподели още Бойко Борисов.
 
Той срещна Ердоган с позицията, която съобщи пред европейските водачи в Брюксел, че съглашението с Турция би трябвало да продължи, с цел да бъде преодоляна мигрантската рецесия и че за следващ път е настоял Европейски Съюз да изплати останалата част от контрактуваните средства.-->
 
Турският президент благодари на българския министър председател и изрази вяра за още по-успешно партньорство сред двете страни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР